hirdetés
ÜDVÖZÖLJÜK A TOBACCO SZAKLAP HONLAPJÁN!
Oldalunkon a Nemzeti Dohányboltok számára készülő tartalmak olvashatók.
2022. január. 17., hétfő - Antal, Antónia.
hirdetés

Pandémia

Ismét elmarad a Habanos Festival Kubában

A 2021-es rendezvényhez hasonlóan a 2022-es fesztivált is a koronavírus-járvány miatt nem tartják meg.

Elmarad a 2022-es Habanos Festival, amelyet februárban rendeztek volna – írja a Cigar Aficionado szivaros magazin weboldala. A döntést a koronavírus-járvány legutóbbi fejleményeivel indokolta a Habanos S.A. vállalat.

Az idei lett volna a 23. Habanos Festival. A rendezvénysorozat azért is különleges, mert a kubai szivarmanufaktúrákat és szivargyárakat normál esetben nem lehet látogatni, ám a havannai rendezvénysorozat folyamán gyárlátogatásokat, szivaros ebédeket is rendeznek. A Habanos S.A. pedig ezen a fesztiválon szokta bemutatni az új termékeit.

Fotó: Cigar Aficionado

A Habanos Festival már a második fontos szivaros esemény, amelyet nem tartanak meg 2022-ben. Tavaly októberben a Puro Sabor Nicaraguai Szivarfesztivál szervezői közölték, hogy a járványhelyzet miatt elhalasztják az eseményt. Jelen állás szerint ugyanakkor a Dominikai Köztársaságban rendezett ProCigar Festivalt megtartják februárban.

(forrás: Cigar Aficionado)

Legfontosabb cikkeink

Egy január 11-én közzétett új független tanulmány szerint az e-cigaretták ízeinek korlátozása drasztikus visszalépést jelentene a dohányzás miatt bekövetkező halálesetek ellen folytatott küzdelemben.

21 213 197 007 forint – összesen ekkora mértékben foglalt le különféle dohányárukat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2021-ben.

Az utóbbi évek egyik trendje, a kézműves sörök elterjedése nyilvánvalóan a nagyüzeminél jóval magasabb minőségnek köszönhető, azonban azzal, hogy miben áll valójában a különbség a gyártásban, már kevésbé vagyunk tisztában.

hirdetés
hirdetés