hirdetés
2017. december. 15., péntek - Valér.
hirdetés

3637 tonna Virginia

Az ULT Magyarország Zrt. a Nyidoter Kft. befejezte az FCV (Flue Cured Virginia) dohányok felvásárását az idén, írja a MADOSZ.hu. 

A vállalatok előzetesen meghirdetett felvásárlási programja szerint 2017. december 01-jén befejezte a 2017-os termésű FCV dohányok felvásárlását. A leszerződött mennyiségtől némileg elmaradt a felvásárolt mennyiség, amely 3637 tonna volt.

A Burley felvásárlási időszaka zajlik még

2017. december 11-15. között 300 tonna Burley dohány felvásárlását tervezi az ULT Magyarország Zrt. és a NYIDOTER Kft. a termelői értékesítési igényeket figyelembe véve, ami a várható idei termés mintegy negyede. A burley termés nagyobbik részét 2018 január második hetétől folyamatosan fogják felvásárolni.

Termelői képzés a magasabb minőségért

A felvásárlási ciklust mintacsomó bemutató előzte meg, amelyen a különböző termeltetési körzetből származó dohányanyagokat tekinthetik át szakemberek segítségével a termelők. A termeltetők bíznak abban, hogy az idei termelői képzéseken elhangzottaknak megfelelően az értékesítésre felkínált dohányoknál a törési övezetek és a különböző minőségi osztályhoz tartozó dohánylevelek megfelelően lesznek elkülönítve. A termelők figyelmét felhívták a megfelelő csomagolási nedvességtartalom betartására is, mivel a felvásárolt termést leghamarabb 2018 májusában dolgozzák fel. A túlzott nedvességtartalmú dohányokat pedig hosszabb ideig tárolni minőségromlás nélkül nem lehet. Az idei évben várhatóan a Burley termés kétharmadát már kartonba csomagolva értékesítik a termelők, ami a Burley dohányoknál nagy technológiai előrelépést jelent, azonban fontos, hogy a termelő betartsa a szakmai utasításokat, mivel a zárt tárolótér miatt fokozottan ügyelni kell a megfelelő csomagolási nedvességtartalomra.

(forrás: Tobacco)
hirdetés
hirdetés
Legolvasottabb
Legtöbb hozzászólás