hirdetés
ÜDVÖZÖLJÜK A TOBACCO SZAKLAP HONLAPJÁN!
Oldalunkon a Nemzeti Dohányboltok számára készülő tartalmak olvashatók.
2021. november. 28., vasárnap - Stefánia.
hirdetés

Karbon-semlegesség

2050-re nem fog szén-dioxidot kibocsátani a BAT

Csatlakoztak az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) által vezetett, Race to Zero elnevezésű kampányhoz.

2050-re nullára csökkenti szén-dioxid-kibocsátását a BAT – közölte múlt pénteken a vállalat, amely csatlakozott a Race to Zero elnevezésű, ENSZ-vezette kampányhoz A Race to Zero kampánynak már több mint négyezer cég résztvevője, amelyek számítások szerint a világ szén-dioxid-kibocsátásának egynegyedéért, GDP-jének pedig feléért felelősek. A kampány célja, hogy 2030-ra felére csökkentsék a résztvevők szén-dioxid-kibocsátását, 2050-re pedig nullára, hogy csökkentsék a globális felmelegedést.

Fotó: BAT.com

„Célunk, hogy a jobb holnapot építsük, biztosítja, hogy a fenntarthatóság minden tevékenységünkben előtérbe kerüljön. Éppen ezért büszkén támogatjuk a Race to Zero kampányt”

– fogalmazott Kingsley Wheaton, a BAT kommunikációs vezetője. A cég 2025-re ötmilliárd fontos bevételt vár az új kategóriás termékektől, emellett azt prognosztizálják, hogy 2030-ra 50 millió ember használ majd nem égéssel járó termékeket.

A BAT közleménye megjegyezte, hogy a cég 2020-ban a 2017-es szintekhez képest 37,4 százalékkal kevesebb károsanyagot bocsátott ki a gyártás során. 2021 májusában pedig bejelentették, hogy a Vuse nevű e-cigarettájuk lett az első karbon-semleges e-cigaretta termék a világon.

(forrás: Sajtóközlemény)
hirdetés
hirdetés