hirdetés
ÜDVÖZÖLJÜK A TOBACCO SZAKLAP HONLAPJÁN!
Oldalunkon a Nemzeti Dohányboltok számára készülő tartalmak olvashatók.
2021. október. 19., kedd - Nándor.
hirdetés

Gőzfelhőbe burkolózó jövő

2025-re több mint 26 ezer milliárd forintra rúghat a globális e-cigi piac

Várhatóan világszerte jelentősen nőni fog az e-cigaretták piaca.

A globális e-cigaretta piac az éves növekedési ütemek alapján 2025-re elérheti a 84,43 milliárd dolláros (több mint 26 ezer milliárd forintos) összértéket – írja a Tobacco Reporter a Research and Markets jelentése nyomán. A Research and Markets úgy számol, évente átlagosan 17,65 százalékkal bővül majd a világ e-cigi piaca a következő négy évben.

A cikk szerint az e-cigaretták népszerűsége töretlenül növekszik, miután az égéssel nem járó technológiák felé fordulnak a fogyasztók, emellett szintén hat a piacra, hogy a hagyományos cigaretták ára folyamatosan nő.

Fotó: Adobe Stock

A Z-generáció várható jövedelemnövekedése miatt további piacbővülést várnak az elemzők ettől a szegmenstől. Mindehhez hozzájárul, hogy a fiatalok nyitottabbak az új technológiákra, az e-cigaretta gyártók pedig folyamatosan újítanak a termékeiken.

A növekedést ugyanakkor gátolhatja, hogy egyre több aggodalom merül fel az e-cigaretták egészségügyi hatásait illetően, valamint a törvényhozók elkezdték kiterjeszteni a különféle korlátozó intézkedéseiket erre a szegmensre is.

(forrás: TobaccoReporter)
hirdetés
hirdetés